https://bijvianen.nl/wp-content/uploads/2020/02/shutterstock_135082805.jpg

Woningen

Wie in Hoef en Haag is geweest, is al snel verkocht. Je voelt je er meteen thuis. De drie wijken in het dorp staan garant voor een eigen sfeer en woningmix. Nieuwbouwproject BijVianen biedt in totaal 160 woningen, verspreid over Het Lint, Het Dorpshart en De Erven. In fases worden hoek- en tussenwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen in verschillende afmetingen, uitvoeringen en naar keuze met diverse opties gerealiseerd. Een deel van de tussenwoningen wordt aangeboden als sociale koopwoningen. Nieuwkomers die hun eerste woning kopen, doorstromers die een grotere woning zoeken, senioren die misschien juist kleiner willen wonen: iedereen is welkom. Alle woningen zijn voorzien van modern sanitair en tegelwerk.

Fase 4 - verkoop in voorbereiding!

Alle woningen in fase 1, 2 en 3 zijn verkocht. In fase 4 komen er 43 nieuwe koopwoningen in Het Dorpshart en in De Erven. Er komen 27 hoek- en tussenwoningen, 14 twee-onder-één-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen in diverse types en met veel variatie. De verkoop is in voorbereiding. In november is het bouwbord met de eerste impressies bij de toegangsweg van de bouwlocatie geplaatst. De verwachting is dat de verkoop in het eerste of tweede kwartaal van 2023 zal starten. Meer informatie volgt in 2023. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Landelijke en moderne architectuurstijl

Ook voor fase 4 heeft Schippers Architecten BNA uit Den Haag de woningen ontworpen in een landelijke en moderne architectuurstijl. Fase 4 bevindt zich aan de noordwestzijde van Hoef en Haag op de overgang van ‘centrumdorps wonen’ en ‘buiten wonen’. Het Dorpshart en De Erven worden van elkaar gescheiden door een binnengracht met kade en oever.

Extra duurzame woningen

De 43 woningen van fase 4 zijn extra duurzaam door de toepassing van een bodemwarmtepomp, zonnepanelen en goede isolatie waardoor je lage energielasten hebt en veel wooncomfort (vloerverwarming én vloerkoeling) ervaart. In deze fase ontwikkelen wij nog duurzamer dan de standaard eisen. De woningen worden standaard op basis van de ENG (Energie Neutraal Gebouw) eisen ontwikkeld. De energie die nodig is voor de standaard energie-installaties van de woning (het gebouwgebonden energiegebruik) wordt teruggewonnen door de woning zelf en zal op jaarbasis nul zijn.

De onderstaande impressies geven je alvast een beeld van het aanbod van fase 4.

Aansprekende architectuur

Niet alleen de woningmix is gevarieerd, ook de architectuur is divers, past mooi in de bestaande omgeving en spreekt bijzonder aan. De woningen hebben een eigen karakter en zijn voorzien van unieke elementen zoals pergola’s, erkers en dakkapellen. Door het toepassen van verschillende materialen en bijzondere metselwerk reliëfs, krijgen de woningen een rijke en eigentijdse uitstraling. Iedere woning heeft een eigen identiteit en ieder straatbeeld toont samenhang in een natuurlijke omgeving.

Slim parkeren

De beleving van de groene en waterrijke ruimte staat in de hoofdrol. Zonde om dat mooie uitzicht te belemmeren. Wie de auto niet kan parkeren op eigen terrein maakt daarom gebruik van kleine parkeerterreinen. Letterlijk om de hoek en uit het zicht. Uitkijken over natuur in plaats van over auto’s: daar is over nagedacht.

Duurzaam en innovatief

De woningen in BijVianen zijn helemaal van nu, voorzien van duurzame innovatieve technieken. Met een bodemwarmtepomp, zonnepanelen, een ventilatiesysteem uitgevoerd als warmteterugwinning (WTW), comfortabele vloerverwarming/ vloerkoeling, goede luchtdichting, hr ++ glas en hoogwaardige isolatie hou je de energiekosten laag en draagt jouw woning bij aan een beter klimaat. Je bent helemaal klaar voor de toekomst.